Kwetsbaar

Gepubliceerd op 15 maart 2022 om 09:54

Het leven is kwetsbaar .... zo heb je iets en geniet je van al het goede in je leven. En zo ligt alles overhoop wat ooit was. We zien het deze dagen in die verschrikkelijke oorlog die we van zo dichtbij meemaken. Maar het gebeurt  zo ook al jaren verder weg van ons bed; en ... in onze eigen levens of die van mensen om ons heen.

Door problemen in gezondheid bijvoorbeeld. Je gaat naar de dokter met een onschuldige vraag en blijkt ineens iets verschrikkelijks te hebben. Of je hebt een chronische aandoening die onder controle lijkt maar dan vlamt die ineens weer op en haalt het mooie evenwicht wat je net met veel zorg had opgebouwd weer onderuit.

En wat dan? Hoe dan verder? Waar haal je de moed, kracht en perspectief vandaan om toch door te gaan? Wordt het vechten, vluchten of maar niets doen? Ik noem gezondheid hier als voorbeeld maar er zijn natuurlijk nog tig andere situaties.

Als je gaat ontdekken dat kwetsbaarheid bij het leven hoort; sterker nog; dat kwetsbaarheid de basis is om de echte kracht in je leven te ontdekken kan het uiteindelijk meer bijdragen dan je gedacht had. Moet je er alleen wel 'even' doorheen ...

 

''Durf je kwetsbaarheid te tonen, zodat je anderen de ruimte geeft om in de moeilijke dingen van jouw leven ook naast jou te komen staan.'' - Ik wonder jou ( 15-3-2022)

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.