Herstellen, genezen en overwinnen.

Gepubliceerd op 15 maart 2022 om 08:29

God heeft kracht om te herstellen, te genezen en wil ons overwinning geven in de slechtste periodes van ons leven. Dat klinkt geweldig positief; iets om deel aan te willen hebben.

... Is het echter wel zo dat de beginsituatie dan een situatie is waarin herstel, genezing en bevrijding cq. overwinning nodig is. En zo'n beginsituatie hebben we dan weer liever niet; zeg nou zelf ...

Wat die beginsituatie precies inhoudt is voor iedereen verschillend. In ieder geval zijn het zaken die je verhinderen om in rust, vrede en vrijheid te leven. Een situatie waarin je kwetsbaar bent. Door dingen die je lichamelijk beperken; die je denken beïnvloeden; zaken die je uit je verleden relationeel/familiair meesleept of wat je in het leven van alledag overkomt; ontslag, een ongeluk, zakelijke beslommeringen of plots wegvallen van geliefden.

God wil er zijn in al deze situaties; met je zijn en komen tot een punt waar Zijn liefdevolle aanwezigheid een nieuwe balans gaat geven. Dat kost meestal tijd; voor de één nog meer dan de ander; en gaat met vallen en opstaan. Soms is een wond eindelijk dichtgegroeid en dan haalt iets of iemand hem weer open. Zonder strijd geen overwinning; maar ook zonder focus op de relatie met Jezus geen maximaal herstel.

Toch ... juist door deze kwetsbaarheid heen mag je Gods kracht in je persoonlijke leven leren kennen en ervaren. En dat levert een persoonlijk getuigenis/ervaring op dat niemand je af kan nemen.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.