Jij bent goed zoals je bent ... uniek!

Gepubliceerd op 1 maart 2021 om 17:17

Holley Gerth op  incourage ( Facebook 20/02/2021)

''Ik doe een online cursus levenscoaching als permanente educatie, en gisteren vertelde de instructeur hoe we het leven allemaal benaderen vanuit een positie van 'goed genoeg' of 'niet goed genoeg'. Hij vertelde het verhaal van een CEO die bij hem kwam voor coaching omdat hij zich ontevreden voelde over zijn carrière. Deze CEO begon op de laagste positie bij het bedrijf en leek weinig te bieden. Maar hij werkte hard en kreeg een promotie, en nog een, en zo ging het totdat hij decennia later zijn huidige positie bereikte.

Gouden sterren

"Waarom ben ik niet gelukkig", vroeg de man zich af, "wanneer ik succesvol ben geweest?" Het probleem, zo bleek, was dat hij nog steeds niet geloofde dat hij goed genoeg was. Hij had de volgende promotie nodig als bewijs en toen die op waren, toen hij zijn droom bereikte, voelde hij in plaats van voldoening, wanhoop.

Ik dacht hier later over na en hoe het voelde als mijn behoefte aan gouden sterren. "Nog één gouden ster", zou ik mezelf vertellen, "dan zal ik me goed voelen over wie ik ben." Ik heb mijn deel van spectaculaire mislukkingen gehad, maar ik heb ook genoeg succes gehad om die beloften aan mezelf hol te laten klinken. Ja, misschien zou ik me een paar minuten of een dag een beetje beter voelen, maar de onzekerheid zou altijd terugkomen.

 

Goed genoeg!

Ik realiseerde me dat 'goed genoeg' zijn voor mij niet op emotie gebaseerd kon zijn, anders zou het voor altijd ongrijpbaar blijven. Het moest een beslissing zijn. Maar zo ja, een beslissing op basis waarvan?

Het is de essentie van wie ik ben die mij genoeg maakt, die jou genoeg maakt. Ik ben goed genoeg omdat ik het werk ben van een goede Schepper. Ik ben goed genoeg vanwege het mysterieuze werk dat Jezus aan het kruis deed, waardoor alle dingen goed werden, ook wij. Ik ben geliefd vanwege wie ik ben. En jij wordt geliefd om wat jou uniek maakt. Dat is het. Dat is alles.''

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.