Loslaten .... maar hoe ?!

Gepubliceerd op 1 maart 2021 om 11:31

'Loslaten' ... ik denk hét favoriete onderwerp van een vrouwenavond/dag/weekend... Hoe het bij mannen zit weet ik niet ... hoor ik graag; ik kom niet op mannendagen.

 

De quote van TobyMac kwam gisteren binnenvliegen. 5 jaar daarvoor al zag ik de live-demonstratie van Wilma Veen : spreid je vingers, draai je handen om, alles valt eruit.... Zo simpel? Tja 'zo simpel' maar je moet dan wel weten wie alles opvangt wat jij loslaat, anders heb je het zo weer opgeraapt ... Afgelopen Ladiesnight kwam het onderwerp wederom voorbij. En een jaar geleden op een EVA-dag zei Michelle v Dusseldorp: ''Om iets los te laten moet je het wel eerst vastgehouden hebben.'' Daarom zul je dus eerst angst, verdriet, eenzaamheid, boosheid, ongeduld, ergernis, jaloezie etc. voelen; voordat je gaat beseffen dat je dat los wil laten.

 

Iedereen heeft wel dingen om los te laten; dat is een proces en kan meestal niet bam in 1 keer. Al doende leert men. Belangrijk is ook: Wat ga je dan nu vasthouden? Wat komt ervoor in de plaats ?Ik heb persoonlijk nogal wat leren loslaten de afgelopen jaren: dromen, ideeën, verwachtingen, mensen, bezigheden, verlangens. Als je weet Wie ze opvangt wordt je er uiteindelijk rijker en beter van .... maar dat leer je pas proefondervindelijk. Dus ik kan je aanmoedigen hierin; maar niet overtuigen.

 

''Geef al je zorgen en problemen over aan God, want Hij houdt van je en zorgt voor je.'' 1 Petrus 5:7Als jij dingen loslaat en aan Hem geeft, ontstaat er rust en ruimte ... en vanuit die rust en ruimte ontvang je dan weer nieuwe dingen van God. Want God is een God van herstel en vernieuwing. God wil je ook een Geest van inzicht geven om te herkennen wat er speelt in je hoofd, hart, ziel en geest. Dus loslaten is een actie van je wil; moet je zelf doen; maar het biedt perspectief door wat God je in het proces aan anders/mooiers/beters wil geven. Bij God is dat altijd iets wat meewerkt ten goede. ''Zie, Ik maak iets nieuws. Nu zal het ontkiemen.'' Jesaja 43:19

Debora

Neem gerust contact op voor een babbeltje hierover!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.