Pray - Listen - Do

Gepubliceerd op 29 december 2020 om 18:11

Mijn belangrijkste investering dit jaar was de Coachcursus. Bij die cursus heb ik een belangrijk punt geleerd: het gaat niet alleen om bidden en wachten. Het gaat om bidden en wachten en luisteren en doen en in beweging komen.

Bij de cursus kregen we het voorbeeld van een koets (coach En.) ; die komt niet vanzelf in beweging daar moet je wat voor doen; of iemand anders moet je even helpen. En de mogelijke wegen wijzen.

 

Pray - Listen - Do

Onlangs hoorde ik een preek met een subliem voorbeeld hierover. Elia die depressief/burn-out na het gedane werk in de woestijn terechtkwam. De grote Godsman zat er, na vele wonderlijke acties namens God, zelf helemaal doorheen. Eerst mocht hij wachten/rusten. God zorgde voor hem door in voedsel te voorzien.

Maar na enige tijd krijgt hij de opdracht: ''Sta op '' Actie! Als God zo spreekt houdt het wachten op; luisteren en doen is dan het credo. En na een lange tocht door uiteraard weer de woestijn; volgde er nog een bijzonder deel van Elia's leven. Wat als hij was blijven zitten/wachten ...

 

Pray - Listen - Do

Bidden is belangrijk; en soms is het leven zo overweldigend negatief; dat wachten, bidden en vertrouwen de beste houding is. Maar na verloop van tijd is opkrabbelen, luisteren en zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de hand aan de ploeg te slaan, een juiste en noodzakelijke keuze. Ora et labora zeiden de monniken al; bid en werk ... in die volgorde.

( De mooie gravure is van Rembrandt: Elia bij de beek Krith)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.