Self-Love / Zelfliefde

Gepubliceerd op 13 oktober 2022 om 23:16

Heb de Heer lief boven alles en je naaste als jezelf.

Die Heer en die naaste liefhebben zit er diep in bij mij. Maar dat je ook de kijk op jezelf op orde moet hebben om daar een goed evenwicht in te vinden; dat kwam pas later. Conclusie na vele jaren: als je je eigen grenzen goed bewaakt en aandacht hebt voor wat voor jouzelf belangrijk is kun je destebeter afstemmen op God en oog hebben voor de (hulpvragende) naaste.

Deze post vat het mooi samen: “Zelfliefde gaat niet over goede gevoelens over jezelf afroepen maar aandacht hebben voor de dingen in je eigen leven die aandacht nodig hebben.'' Dan wordt je een completer mens.

Wat doe jij voor anderen?

* Kom je opdagen om ze aan te bemoedigen met woorden als ze pijn hebben?

* Kom je opdagen met een attentie of bemoediging als ze down zijn?

* Herinner je je de dingen die ze je (in vertrouwen) hebben verteld?

* Respecteer je hun grenzen?

Bedenk nu hoe het zou zijn om deze dingen ook te doen voor... jezelf. Kun je je voorstellen dat je jezelf zou behandelen zoals je de mensen in je leven behandelt waarvan je houdt? Kun je je voorstellen dat je jezelf die goede dingen zou geven die je nodig hebt?

Dit is het begin van zelfliefde. Het is jezelf behandelen zoals je hebt geleerd anderen te behandelen. Het zegt: "Hoe kan ik goed voor mezelf zijn?" Wetend dat de liefde en goedheid van God de Vader er altijd is om je te helen, herstellen en vullen. En dan kun je weer uitdelen.

www.beethereforcare.nl

( Bewerking van Dr. Alison Cook )

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.